Üretim için bizde varız! Üretim için biz de varız!

PROJEMİZ > OKULUMUZ

Üretim için bizde varız

Niyazi Ekerbiçer Özel Eğitim Meslek Okulu

1986 yılında Adanalı hayırsever Niyazi Ekerbiçer tarafından yaptırılan okulumuza ilkokulu bitirmiş ortaokula devam edemeyecek durumda olan öğrencilere meslek eğitimi verilmek üzere açılmıştır. İlk yılında 10 Zihinsel Engelli çocuk ile eğitime başlamıştır. 1998 yılında zorunlu eğitimle birlikte okulumuzda İlköğretim ve İş Okulu “Ortaöğretim” düzeyinde eğitim verilmekteydi. Okulumuz 2005 yılında Seyhan Belediyesi ile yapılan protokol ile bina ve arsası Seyhan belediyesine devredilmiş buna karşılık olarak 2005 yılında Belediye Evleri Mahallesinde Seyhan Belediyesi tarafından 15 derslik, 1 Çok Amaçlı Salon, Bilgisayar Odası ve Yemekhanesi ve 2 Atölyesi bulunan yeni bir bina yapılmıştır. 2005 yılından itibaren yeni binasında eğitim vermektedir. Okulumuz Çukurova İlçesi Belediye Evleri Mahallesinde bulunmaktadır. Belediye Evleri Mahallesi 1988 yılında Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir yerleşim birimi olarak iskan edilmiş, süreç içinde yeni yapılan binalar ile gelişme göstermiştir.

Okulumuzda hafif düzeyde zihinsel engellilerin eğitimi yapılmaktaydı. 4 yıllık ilkokul 4 Yıllık ortaokul ve devam etmek isteyen öğrencilerimiz için 4 yıllık mesleki eğitim merkezi kısmımız mevcuttu. Mesleki eğitim merkezi kısmında öğrencilerimize el sanatları, tarım ve mobilya ve iç mekan tasarımı alanında mesleki bilgiler ve uygulamalar yapmaktaydı. Şu anki durumda okulumuz Özel Eğitim Meslek Okulu olarak hizmet etmekte olup ilkokul ve ortaokul düzeyde öğrencisi bulunmamaktadır.

Vizyonumuz: Öğrencileri en az kısıtlayıcı ortamda gelişim ve disiplin alanlarında bireyi kendi kendine yeterli hale getirmek. Toplumla kaynaşmalarını sağlayan bir eğitim anlayışı ile hizmetlerimizi sürdürmek.

Misyonumuz: Özel olarak yetiştirilmiş personelle, eğitim programları ve yöntemleri uygulayarak eğitim gerektiren bireylere gerekli özel eğitim hizmeti vermektir. Tüm sınıflarda iki öğretmen girmesi hedefimizdir. Türk milli eğitiminin genel amaçları ve temel ilkeleri doğrultusunda, temel eğitim hizmetleri vererek öğrencileri kendilerine, ailelerine ve topluma yararlı bireyler haline getirmek. Okulumuzda 40 öğretmen görev yapmaktadır. Bu öğretmenlerimizde 10 tanesi meslek alan öğretmenleridir. Okulumuzda 117 öğrenciye eğitim verilmektedir. 5 atölyemiz, 16 dersliğimiz, yemekhane, konferans solunu ve diğer birimlerimizle fiziki mekan olarak oldukça iyiyiz. Projemizde yer alacak kilit personelimiz yönetici ve öğretmenlerimizden oluşmaktadır. Okulumuzda uzun suredir görev yapan personelimiz öğrencilerimizi ve okulumuz iyi tanımaktadır. Tecrübeli öğretmen ve yöneticilerden oluşan kilit personelimiz projemizin amacına uygun olarak gerçekleşmesini sağlayacak bilgi ve donanıma sahiptir.

Okulumuz Web Sitesi: http://niyaziekerbicer.meb.k12.tr

Üretim için biz de varız!

Özel Öğrenciler Mesleki Becerilerini Geliştiriyor

Proje Detayları